Det hela började i Lund. En forskningsgrupp kommer fram till att en blandning av snälla bakterier och havre kan förhindra farligt bakterieläckage i tarmen vid operation.
Bakteristammen Lactobacillus plantarum 299v (Lp299v) upptäcks och patenteras. En mag-isk liten bakteriestam, lugnt sagt.
ProViva, fruktdrycken innehållandes den patenterade Lactobacillus plantarum 299v i svensk fermenterad havre, lanseras. De första smakerna att introduceras var de svenska klassikerna blåbär och nypon. Mums!
ProViva belönas med ett godkännande av SNF (Swedish Nutrition Foundation) för sin effekt på maghälsa.
Den första reklamfilmen för ProViva sänds på TV. Med glimten i ögat och en humoristisk twist hyllar den varumärkets rötter i svensk forskning.
Danone AB, som har intresserat sig för maghälsa länge och vars mål är att ge hälsa genom mat till så många människor som möjligt, blir nya ägare av ProViva.
ProViva-fabriken, belägen i hjärtat av Österlen, uppnår det fantastiska målet att gå runt på 100% förnybar el.
ProViva lanserar en ny produktfamilj vars sötma kommer naturligt från frukt och bär – utan tillsatt socker och utan sötningsmedel.
Ny förpackningsdesign introduceras tillsammans med en stor kampanj för att förtydliga vad ProViva är – en fruktdryck med miljarder goda bakterier, och så mycket mer än en juice!
Ny förpackningsdesign introduceras tillsammans med en stor kampanj för att förtydliga vad ProViva är – en fruktdryck med miljarder goda bakterier, och så mycket mer än en juice!
Tarmfloran — det officiella namnet på vårt inres goda bakterier. Läs mer om hur miljoners miljarder mikroskopiska mikrober ser till att hålla ordning i vår kropp.
Våra fruktdrycker och soppor innehåller miljarder goda bakterier och som dessutom, som bidrar till immunförsvarets normala funktion.