ProViva Fruktdryck

Vilka smaker finns ProViva Fruktdryck i?

Den finns exempelvis i smakerna Blåbär, Nypon, Jordgubb, Svartvinbär, Hallon Granatäpple, Apelsin Passion och Mango. Du hittar en översikt och mer information över alla produkter här.

Hur mycket ProViva Fruktdryck bör man dricka, och hur ofta?

I första hand så mycket som man tycker är gott och som man behöver för att uppnå det närings- och energiintag som man eftersträvar. Två glas ProViva fruktdryck per dag ger ett intag av 20 miljarder Lactobacillus plantarum 299v (DSM 9843). Många använder också ProViva som dryck vid snabb- eller mellanmål eller istället för till exempel en kopp kaffe.

Kan mjölkproteinallergiker och laktosintoleranta personer dricka ProViva?

ProViva Fruktdryck är baserad på frukt och bär samt havre som ger näring till den levande bakteriekulturen. Det finns därmed ingen laktos och inget mjölkprotein* i produkten. ProViva Fruktdryck är därför mycket lämplig för personer med problem med laktosintolerans och mjölkproteinallergi.

*Undantaget är ProViva Active som innehåller vassle och därmed inte ska drickas av mjölkproteinallergiker.

Hur mycket fibrer innehåller ProViva Fruktdryck?

ProViva Fruktdryck innehåller < 0,5 g gram kostfiber per 100 gram dryck. ProViva Superfrukt innehåller 0,5 gram kostfiber per 100 gram.

Hur är det med fruktinnehållet i ProViva?

ProViva är en fruktdryck som innehåller en levande bakteriekultur och som finns i många olika varianter där både frukt- och sockerinnehåll skiljer sig åt. Om fruktinnehållet kommer över en viss nivå blir bakterien i ProViva för aktiv. Den växer då till och bildar bland annat koldioxid vilket försämrar smaken. Därför har vi hittills inte kunnat ha ett högre fruktinnehåll än cirka 40 % i våra drycker.

Hur stor fruktblandning som går att ha är olika för olika frukter.

Hur stor mängd bakterier innehåller frukdrycken?

Den innehåller cirka 50 miljoner Lactobacillus plantarum 299v (DSM 9843) per ml dryck.

Vilken hållbarhet har ProViva fruktdryck?

ProViva Fruktdryck ska behandlas som färskvara och förvaras vid högst + 8°C. Produkterna har åsatts en hållbarhetstid om 28-30 dagar, även om hittills gjorda försök tyder på en betydligt längre hållbarhet. ProViva-produkterna är märkta med ”Bäst före” vilket innebär att produkten med säkerhet är hållbar ytterligare ett antal dagar om den förvaras i oöppnad förpackning vid högst +8°C. Öppnad förpackning håller sig cirka 7 dagar i kylskåpstemperatur.

När ska man dricka ProViva?

När som helst under dagen, gärna till frukost.

Hur reagerar ProViva på uppvärmning och hur bör den förvaras?

Lactobacillerna är känsliga för värme över 50-55 grader och därför bör man undvika att värma ProViva över denna temperatur. ProViva ska förvaras som kylvara i högst +8°C.

Är ProViva lämplig även för små barn?

Barn kan dricka ProViva precis som vuxna. Däremot är ProViva inte speciellt klassificerat som barnmat, och vi rekommenderar därför ProViva från 3 års ålder.

Vad innehåller Proviva fruktdrycker?

För information om innehållet se våra produktsidor.