ALLTID ETT PARTY MED DRAKFRUKT GUAVA CALAMANSI!

Läskande god! Läs mer om vår nya exotiska smak Drakfrukt Guava Calamansi!

Se mer
Ny produkt med smak av DRAKFRUKT GUAVA CALAMANSI!

70% av immunsystemet sitter i magen*

*Vitamin C bidrar till immunsystemets normala funktion.

Har du sett vår MAG-ISKA TV-reklam?

För en hälsosammare planet

Läs mer om hur vi verkar för bättre hälsa för både människor och planet genom visionen ”One Planet. One Health”.

PROVIVA GÖR EN INSATS FÖR MINSKAT MATSVINN

Varje år slängs flera hundratusentals ton mat helt i onödan, varav färsk frukt och grönt är en betydande del. För att bidra till att minska matsvinnet leder Proviva ett projekt för att utveckla nya fermenterade drycker av svenskodlad frukt och bär. Frånsorterad frukt hos odlare som inte kan säljas i butik, kan tas tillvara och bli råvara i nya aromrika drycker. Att använda all producerad frukt är det bästa sättet att minska matsvinnet, och kan skapa nya avsättningsmöjligheter för frukt- och bärproducenter.

Utvecklingsprojektet leds av Proviva AB i samarbete med Högskolan Kristianstad, e-Sense Sweden AB, Balsgård Foodtech AB och Stiftelsen Ideon Agro Food med stöd av Europeiska struktur- och investeringsfonderna och Jordbruksverket.

Projektet syftar till att skapa nya avsättningsmöjligheter för frukt- och bärproducenter samt incitament för att ta tillvara frukt av sämre kvalitet. Målet är att ta fram en fermenterad aromrik dryck gjord på svensk äppelråvara som vanligtvis annars sorteras- eller väljs bort vid plockning.

Äpplen med logotyp för Europeiska jordbruksfonden

VINNARE AV RED DOT AWARDS

Visste du att ProViva har belönats med ett av världens mest prestigefyllda och anrika designpriser?